Our Blog

Latest news and updates from flathost

O afacere de succes: promovarea site-ului tău prin SEO

Posted byoanaon26 08 2015. 0 Comments

Ești nou în domeniul business și habar nu ai cum funcționează lucrurile? Îți spunem noi: trebuie să-ți concentrezi atenția asupra mediului online pentru că el reprezintă viitorul.Mai precis, trebuie să… READ MORE

Ești nou în domeniul business și habar nu ai cum funcționează lucrurile? Îți spunem noi: trebuie să-ți concentrezi atenția asupra mediului online pentru că el reprezintă viitorul.Mai precis, trebuie să investești în promovarea site-ului tău prin SEO. Metodele clasice precum promovarea la tv, la posturile locale, publicitatea prin împărțirea de pliante sau reclamele la un post de radio local, parcă nu mai dau același randament, iar scopul tău este de a atrage câți mai mulți clienți. Tocmai de aceea, pentru o afacere de succes, trebuie să urmezi cu atenție pașii indicați mai jos.

  • În primul rând, fă-ți un site unde să povestești oamenilor despre afacerea ta. Dacă nu ești pregătit pentru a lucra la un site în adevăratul sens al cuvântului, fă-ți pentru început un blog. Însă cumpără domeniul repectiv, indiferent că este vorba de un domeniu RO, NET sau COM pentru că reprezintă o dovadă de seriozitate.
  • Dă-i o formă atractivă site-ului sau blogului tău, dar în același timp și una care să reprezinte încredere pentru potențialii clienți. Mare atenție la modul în care alegi culori și numele respectivului site/blog. Numele trebuie să fie cât mai scurt și ușor de reținut, la fel la brandul firmei tale. De exemplu: Plăcinta Delicioasă/ Plăcinte Calde (dacă ai o patiserie, de exemplu). Fiindcă nu ești încă un brand cunoscut, precum numele mari care domină industriile de orice fel, alege cu atenție denumirea firmei și implicit a site-ului pentru ca oamenii să știe imediat cu ce te ocupi. Dacă vor vedea cuvântul „plăcintă”, clar își vor da seama că te ocupi cu produse de patiserie și nu cu piese de reparat mașini. Dacă ai fi ales un nume precum „La Nicu”, ar fi fost destul de ambiguu.
  • Ocupă-te serios de promovarea site-ului tău prin SEO! Nu mai e vreme de pierdut, mai ales dacă ești la început de drum și trebuie să dai din coate pentru a te face cunoscut.
  • Iar dacă nu ai timp de promovarea site-ului prin SEO, angajează pe cineva care să se ocupe serios de asta.
  • O metodă bună și eficientă pentru promovarea site-ului pe care îl deții prin SEO se numește email marketing. Conceptul de „email marketingul” este unul  relativ nou și reprezintă știința care studiază modalitățile de promovare a unei afaceri online, prin intermediul adreselor de email. Iar mediul online este totul, chiar dacă poate nu îți vine să crezi. Se spune că: „Dacă nu eşti pe platforme sociale, nu exişti!” . Așa că respectivul serviciu nu face altceva decât să trimită utilizatorilor pe care îi are în baza de date mailuri despre afacerea ta. Mai precis mailuri prin care să prezinte produsele sau serviciile tale, ofertele pe care le pui la dispoziția potențialilor clienți, informații despre locul și intervalul de timp în care poți fi contactat pentru stabilirea detaliilor unei colaborări și lista poate continua. Este sinplu și rapid să te faci cunoscut prin intermediul lor. E doar o mică investiție pentru afacerea ta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.