Our Blog

Latest news and updates from flathost

Cum se optimizează un site

Posted byoanaon12 08 2015. 0 Comments

Anul acesta, la facultate, s-a modificat programa de studiu,  profesorii și cei de la minister încercând să ne introducă materii de studiu ceva mai folositoare, decât cele clasice bazate pe… READ MORE

Anul acesta, la facultate, s-a modificat programa de studiu,  profesorii și cei de la minister încercând să ne introducă materii de studiu ceva mai folositoare, decât cele clasice bazate pe pură teorie. Știți voi, genul acela de materii de unde nu rețineai absolut nimic, deși te chinuiai să fii atent la ceea ce îți preda profesorul respectiv. Nu o să intru în detalii pentru că sunt convinsă că știți mai bine ca mine. Astfel, la unul dintre cursuri, denumit pagini și site-uri web am învățat o chestie folositoare, care pot spune că se aplică foarte mult la ceea ce fac eu: adică blogging. Știți voi- bloggingul pasiunea mea. Și dacă vă întrebați la ce mă refer, ei bine, mă refer la informații care să mă ajute să înțeleg cum se optimizează un site.

De ce aș vrea eu să știu cum se optimizează un site? Pentru că sunt bloggeriță și scopul meu este să știu cum mă pot împrieteni cu google, astfel încâtblogul meu să fie găsit cu ușurință de către cititorii mei. În plus, pentru că trăim în era tehnologiei și a vitezei și pentru că tot ce avem în materie de gadgeturi este smart, e timpul să fim și noi la fel și să înțelege, cum se optimizează un site. Până la urmă,este un lucru care ține de cultura generală, nu?

Iar pentru a înțelege cu adevărat cum se optimizează un site, trebuie să știm ce este acela un SEO. Drept urmare, iată cum stau lucrurile: noţiunea de SEO a apărut undeva prin anii 90, fiind o prescurtare de la Search Engine Optimization, adică: optimizarea pentru motoarele de căutare. În acelaşi timp, aceeaşi abreviere se referă şi la persoanele care practică această „meserie”. Chiar și eu mă pot numi acum expert SEO…în devenire. Odată ce te prinzi cum stă treaba cu optimizarea unui site, lucrurile devin simple și îți poți atrage ca un magnet cititorii.

În epoca timpurie a Internetului, atunci când existau doar „câteva” site-uri în total (de fapt câteva milioane, faţă de cele peste 20 miliarde, estimate în prezent) – au apărut şi motoarele de căutare, care, deşi deloc sofisticate – indexau destul de bine conţinutul de pe web şi constituiau un punct de pornire al navigării, prin aceasta reprezentând o sursă importantă de trafic pentru site-urile web. Tot atunci specialiştii şi-au dat seama de necesitatea unui control conştient în procesul de creştere a vizibilităţii în motoarele de căutare, şi acest fapt a dat naştere unei noi ştiinţe: SEO – optimizarea pentru motoarele de căutare, care are drept scop mărirea traficului calitativ al unui sit.

Sper că v-au fost de folos informațiile mele despre Seo și o să mai revin curând cu altele care să vă ajute să înțelegeți de ce e important promovarea paginii sau a site-ului vostru și cum puteți face asta.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.