Our Blog

Latest news and updates from flathost

Ce sunt serviciile SEO?

Posted byoanaon13 08 2015. 0 Comments

În momentul de față, orice persoană are în posesie un laptop, o tabletă, un smartphone sau un calculator obișnuit cu acces la internet. Internetul este precum un ocean de informații,… READ MORE

În momentul de față, orice persoană are în posesie un laptop, o tabletă, un smartphone sau un calculator obișnuit cu acces la internet. Internetul este precum un ocean de informații, un ocean ce cuprinde o infinitate de insule numite site-uri, bloguri sau pagini web. Iar dacă tu vrei ca navigatorii acestui ocean să poposească pe una dintre insulele tale, trebuie să știi cum să-i atragi. Iar acest lucru presupune câteva cunoștințe minine despre serviciile seo.

Mai întâi de toate, o scurtă definiție a acestora:  serviciile seo – și mai precis denumirea SEO este o prescurtare (acronim) de la Search Engine Optimization, care poate fi tradus ca „optimizare pentru motoarele de căutare.” Astfel, serviciile SEO nu fac altceva decât să aducă site-ul pe care cineva îl deține în primele rezultate ale căutării afișate de un motor de căutare precum Google. Practic, SEO te ajută să te împrietenești cu Google, astfel încât el să te strecoare în față, să recomande „insula ta” ca pe cea mai bună destinație de vacanță de pe oceanul informațional.

În zilele noastre, există sute de mii de site-uri din același domeniu, dar numai câteva dintre ele sunt printre primele afișate și implicit, accesate. Și este bine cunoscut faptul că o accesare este extreme de importantă, mai ales dacă vorbim despre site-urile firmelor care promovează diverse produse, iar scopul lor este ca ofertele să fie cunoscute de potențialii clienți. Astfel, secretul la care acestea apelează toate aceste firme sunt serviciile seo.

A fi printre primii într-un motor de căutare, care afișează rezultate la nivel național și mondial, nu este doar o întamplare fericită. A fi printre primii presupune multa muncă, un site prefesional nu doar din punct de vedere al graficii, ci și al conținutului, simplificarea navigarii prin site astfel încât în momentul în care o persoană caută un produs sau serviciu de care se ocupă activitatea site-ului respetiv, să-l și găsească imediat.

Optimizarea site-ului în motoarele de căutare presupune schimbări în structura unui site îmbunătățindu-l, analizând cuvintele cheie care caracterizează cel mai bine activitatea și produsele firmei respective. O optimizare corectă presupune un site cu informații utile pentru utilizatori și, doar în acest fel,va fi relevantă pentru motoarele de căutare. Tot ceea ce se întâmplă în procesul optimizării are un scop anume. Nimic nu este la întâmplare.

Trebuie ținut cont de faptul că optimizarea unui site folosind serviciile seo nu este un proces cu finalitate imediată, ci presupune o muncă permanentă. Astfel că, dacă o pagină web renunță să mai posteze zilele repetate informații noi, să relaționeze jonglând cu informațiile, cuvintele cheie și imaginile de pe platformă, va deveni o insulă uităta de motoarele de căutare pe care nu va mai zăbovi nimeni niciodată. Motoarele de căutare pedepsesc aspru neglijarea site-urilor respective, eliminându-le din topul căutărilor și implicit, scăzând numărul de accesări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.