Our Blog

Latest news and updates from flathost

Care sunt avantajele optimizării unui site

Posted byoanaon24 08 2015. 0 Comments

Secolul XXI sau era tehnologiei și a vitezei, vremuri în care două cuvinte sunt pe buzele tuturor: „fast” și „smart”. Astfel că, în prezent, aproape orice persoană are în casa… READ MORE

Secolul XXI sau era tehnologiei și a vitezei, vremuri în care două cuvinte sunt pe buzele tuturor: „fast” și „smart”. Astfel că, în prezent, aproape orice persoană are în casa sa un laptop, o tabletă, un smartphone sau un calculator obișnuit cu acces la internet. Internetul este precum un ocean de informații, un ocean ce cuprinde o infinitate de insule numite site-uri, bloguri sau pagini web. Iar dacă tu vrei ca navigatorii acestui ocean să poposească pe una dintre insulele tale, trebuie să știi cum să-i atragi. Iar acest lucru presupune câteva cunoștințe minine despre serviciile seo, adică să cunoști avantajele optimizării unui site.  

Dar mai întâi de a-ți spune care sunt avantajele optimizării unui site, este necesară o scurtă definiție a serviciilor seo  menționate anterior. Mai precis denumirea SEO este o prescurtare (adică un acronim) de la Search Engine Optimization, care poate fi tradus ca „optimizare pentru motoarele de căutare.”

Astfel, serviciile SEO nu fac altceva decât să aducă site-ul pe care cineva îl deține în primele rezultate ale căutării afișate de un motor de căutare precum Google. Practic, SEO te ajută să te împrietenești cu Google, astfel încât el să te strecoare în față, să recomande „insula ta” ca pe cea mai bună destinație de vacanță de pe oceanul informațional, iar tot acest proces, aparent complex constituie avantajele optimizării unui site.

Dacă tu ai o mică afacere, de exemplu, un magazin de antichități, este firesc să vrei ca oamenii să îți acceseze site-ul magazinului pentru a-ți vedea produsele și a înțelege de ce ar trebui să cumpere de la tine și nu de la un alt deținător al unui alt magazin de antichități din oraș. Iar dacă tu știi să folosești seo, astfel încât să-i atragi pe oameni pe site-ul magazinului tău, vei observa imediat că numărul persoanelor care te vor contacta vor crește considerabil. Așadar, cel mai important avantaj al optimizării site-ului tău, va fi, desigur, creșterea profitului, prin creșterea numărului de clienți. Ca să nu mai vorbim de faptul că te poți impli în fel de fel de parteneriate și poți ajunge, datorită unei optimizări corecte a site-ului pe care îl deții, să vinzi publicitate pe propria ta pagină.

În zilele noastre, există sute de mii de site-uri din același domeniu, dar numai câteva dintre ele sunt printre primele afișate și implicit, accesate. Astfel, secretul la care apelează toate site-urile aflate în topurile primelor accesări, sunt serviciile seo, cunoscând foarte bine avantajele optimizării unui site.

A fi printre primii într-un motor de căutare, care afișează rezultate la nivel național și mondial, nu este doar o întamplare fericită. A fi printre primii presupune multa muncă, un site profesional nu doar din punct de vedere al graficii, ci și al conținutului, simplificarea navigarii prin site astfel încât în momentul în care o persoană caută un produs sau serviciu de care se ocupă activitatea site-ului respetiv, să-l și găsească imediat.

Optimizarea site-ului în motoarele de căutare presupune schimbări în structura unui site îmbunătățindu-l, analizând cuvintele cheie care caracterizează cel mai bine activitatea și produsele firmei respective. O optimizare corectă presupune un site cu informații utile pentru utilizatori și, doar în acest fel,va fi relevantă pentru motoarele de căutare. Tot ceea ce se întâmplă în procesul optimizării are un scop anume.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.